18 Nisan 2025, Cuma

Telegram’ın gizlilik politikasının değişiyor: Artık adli makamlarla bilgi paylaşacak

Telegram’ın CEO’sundan yeni bir adım geldi. Telegram, hizmet şartlarını ihlal edenlerin bilgilerini yetkililerle paylaşacak. 

Pavel Durov, kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) olduğu gizliliği ile dikkat çeken Telegram’la ilgili yeni bir adım attı. Durov, adli yetkililerden gelen yasal talepler doğrultusunda, hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıkladı. 

Durov, Telegram’dan yaptığı açıklamada, platformun, halka açık kanalların ve botların bulunmasına olanak sağladığını fakat bu özelliğin, “yasa dışı ürünlerin satılması suretiyle hizmet şartlarını ihlal eden kişilerce kötüye kullanıldığını” belirtti. 

Uygulamada arama yapıldığında “problemli içeriklere artık erişilemediğini” belirten Durov, Telegram’ın “kötüye kullanılmasının önüne geçmek için” gizlilik politikasında değişikliğe gidildiğini bildirdi.

İlgili adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini söyleyen Durov, bu güncellemeyle suçluların caydırılmasının amaçlandığını kaydetti. 

Durov, “kötü niyetli kişilerin platformu kendi emelleri için kullanmasına izin verilmeyeceğini”n altını çizdi. 

Durov Paris’te adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Durov, 24 Ağustos’ta Paris’teki Bourget Havaalanı’nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Durov’un, Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilmişti.

Paris Savcılığı, hakkında 12 farklı suçlama bulunan Durov’un 96 saatlik gözaltı süresinin ardından 28 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, tutuksuz yargılanacağını ve kendisine Fransa topraklarından çıkış yasağı getirildiğini açıklamıştı.

Durov, Fransa’da gözaltına alınmasından sonra sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, süreci “şaşırtıcı” bulduğunu belirterek, “Bir CEO’yu, yönettiği platformdaki şahısların işlediği suçlar nedeniyle suçlamak için akıllı telefon öncesi döneme ait yasaları kullanmak yanlış bir yaklaşımdır.” ifadesini kullanmıştı.

Telegram’ın Avrupa Birliği’nde (AB) resmi temsilci bulundurduğuna işaret eden Durov, AB’nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini belirtmişti.

önce gerçek
Beğenebilirsiniz
tümü

Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne: İktidarın Suriye ile ilgili verdiği son kararın ve attığı adımların çok doğru olduğu kanaatindeyim (I)

Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne duruşuyla, savunduğu değerlere karşı ödediği bedellerle hem Türk medyasında hem de Türk siyasetinde önemli bir isim. Siyaset bilimi uzmanı Türköne...