3 Temmuz 2025, Perşembe

Yenidoğan çetesi savcısına tehdide 100 yıl hapis!

Yenidoğan Çetesi‘ soruşturmasını yürüten savcı tehdit ettiği iddiasıyla 13 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, örgüt liderleri için 48 yıl ile 100 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Sanıklar, “kişiyi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs”, “silahlı örgüt kurma” ve “yargı görevini etkilemeye teşebbüs” gibi ağır çeşitli suçlardan hakim karşısına çıkacak.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturmasını yürüten savcı Yavuz Engin‘in tehdit edilmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet savcısı Yavuz Engin’in tehdit edilişi üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke doğrultusunda iddianameyi tamamladı. 66 sayfalık iddianamede 13 sanık yer alıyor.

İddianamede savcı Engin, tutuklu sanık Tuğçe Toptemel’in serbest bırakılması amacıyla sanık Aylin Arslantatar tarafından kendisine ve ailesine yönelik ölüm tehditleri yapıldığı, Engin’e suikast planı yapan bir örgütün varlığı tespit edildiği iddiası var. Bu örgütün her türlü imkana sahip olduğu ve kamu kurumlarıyla bağlantılı olduğunun altı çiziliyor.

“Telegram ve Whatsapp kullandılar”

İddianamede, sanıklardan elde edilen bilgilere göre, kamu görevlileri ile özel sektör çalışanlarından oluşan bir “silahlı hafiyelik örgütü” olduğu belirtiliyor. Bu grubun, silah bulundurabilme yeteneği olduğu ve teknik bilgiye sahip olduğu ifade ediliyor. Örgüt lideri Mustafa Kemal Zengin ile diğer sanıklar arasındaki iletişimlerin tespit edildiği sunuluyor. Sanık Zengin’in dijital materyalleri de incelenmiş ve örgüt üyelerinin birbirlerine ait telefon numaralarını sildikleri belirlenmiş. Ayrıca, örgüt üyeleri iletişim için genellikle Telegram ve WhatsApp uygulamalarını kullanma eğiliminde.

“Örgütün kurucu kadrosunda bir kişinin kimliği henüz belirlenemedi”

İddianamede, yapılan fiziki ve teknik takibin sonuçları, sanıkların örgütlü bir biçimde hareket ederek maddi çıkar sağlama ve sanıkları koruma amacı güttüklerini gösteriyor. Bu nedenle adaleti etkilemeye yönelik baskı ve tehdit unsurları oluşturdukları vurgulanıyor. Örgütün kurucu kadrosunda yer alan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin de örgüte dahil olduğu belirtiliyor. Kamu görevlisi olan bazı sanıkların, mağdurlara ait kişisel verileri örgüte aktardıkları ifade ediliyor.

‘Görüşmeler samimi ortamda geçti’ savunması

İddianamede yer alan müşteki Yavuz Engin, tehdit edildiği anı detaylarıyla aktarıyor. Engin, tehdit eden kişinin “Suikast planının devam ettiğini” ifade ettiğini ve bu durumdan sonra şikayetçi olduğunu belirtiyor. Sanık Aylin Arslantatar ise, savcı Engin’in yakın arkadaşı olduğunu ve onu koruma amacında olduğunu öne sürüyor. Arslantatar, görüşmelerin samimi bir ortamda geçtiğini ve herhangi bir kötü niyet olmadığı iddiasında bulunuyor.

İstenen cezalar

Hazırlanan iddianamede, örgüt elebaşları hakkında 48 yıl ile 100 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. Bu kişilerden bazıları, “kişiyi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs”, “silahlı örgüt kurma” ve “yargı görevini etkilemeye teşebbüs” gibi ağır suçlarla yargılanıyor. Diğer sanıklar için de benzer şekilde ceza talepleri bulunuyor. Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi, hazırlanan iddianameyi kabul ederek, sanıkların yakında hakim karşısına çıkmalarına karar verdi.

önce gerçek
Önceki Haber
Beğenebilirsiniz
tümü

Prof. Dr. Türköne: İnsan sağa sola savrulabilir, yanlış yerlerde durabilir, önemli olan birey olarak hata yapmamak (II)

Siyaset bilimci Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne ile röportajın ilk bölümünde Türk siyasetini ve Suriye meselesini konuşmuştuk. Şimdi ise konumuz hem genel hem de biraz özel. Konumuz adalet, hukuk,...