21 Aralık 2024, Cumartesi

Yenidoğan Çetesi davası… Çete üyeleri yargılanıyor: 47 sanık için hesap zamanı!

“Yenidoğan Çetesi” davası Bakırköy Adliyesi’nde başladı. SGK’dan para almak için bebeklerin yoğun bakımda ölümlerine neden olmakla suçlanan çete üyeleri ilk kez hakim karşısına çıktı. 22’si tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada, toplam 17 bin yıl hapis talep ediliyor. Çete üyelerinin yanı sıra, dosyada 19 özel hastane de suçtan sorumlu olarak gösteriliyor. İlk duruşma mahkeme salonunda yaşanan gerginlik nedeniyle gecikmeli başladı. Mahkeme heyeti davada ilk olarak sanıkların kimlik tespitlerini yaptı. İddianamede elebaşı olarak tanımlanan Fırat Sarı, aylık gelirinin 400 bin lira olduğunu söyledi. Kimlik tespiti yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Yenidoğan çetesi davasına büyük ilgili: TBB de müşteki sırasında

Yenidoğan çetesi davası, katılım yoğunluğu nedeniyle geç başladı. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, salon şartlarının yetersiz olması sebebiyle Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Erinç Sağkan’ın müşteki avukatlarının bulunduğu sıradan kalkarak izleyiciler kısmına geçmesini istedi. Avukatların bu talebe tepki göstermesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışma büyüyünce heyet salondan ayrıldı. Heyetin bir süre sonra salona geri dönmesiyle duruşma 11:30 sıralarında başladı.

Çete lideri olmakla suçlanan Sarı: Aylık gelirim 400 bin TL

Duruşmada, tutuklu sanık Fırat Sarı’nın da aralarında bulunduğu, 22 tutuklu sanık, 19 tutuksuz sanık ve tarafların avukatları hazır bulundu. Bazı tutuksuz sanıklar ise bulundukları şehirlerdeki adliyelerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Duruşma sanıkların kimlik tespitlerinin yapılmasıyla başladı. İddianamede çete lideri olmakla suçlanan Fırat Sarı, kimlik bilgisini okumak için sanık kürsüsüne başındaki peruğunu cezaevinde çıkararak geldi. Medeni durumunu ‘bekar’ olarak söyleyen Sarı, aylık ortalama gelirinin ise 400 bin lira olduğunu kaydetti. Tutuklu sanıklardan İlker Gönen ise kimlik tespiti sırasında, evli ve üç çocuklu olduğunu belirtti.

10 bebek öldü, 10 hastane kapatıldı

1399 sayfalık iddianamede, günlük 8 bin liralık SGK primini paylaşabilmek adına yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olduğu belirtildi. Çete üyelerinin taburcu olabilecek durumda olsalar dahi bebekleri sahte raporlarla, gereksiz yere ilaç vererek yoğun bakımda tuttuğu tespit edildi. Öte yandan bebekler, şebekenin anlaşmalı olduğu özel hastanelere sevk ediliyordu. Bu şekilde tedavi edilmeden 10 bebeğin ölümüne neden olunduğu tespit edildi.

Bu süreçte 9’u İstanbul’da biri Tekirdağ’da 10 özel hastane kapatıldı.

önce gerçek
Beğenebilirsiniz
tümü

Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne: İktidarın Suriye ile ilgili verdiği son kararın ve attığı adımların çok doğru olduğu kanaatindeyim (I)

Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne duruşuyla, savunduğu değerlere karşı ödediği bedellerle hem Türk medyasında hem de Türk siyasetinde önemli bir isim. Siyaset bilimi uzmanı Türköne...